Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Fırında Sebzeli Karides Güveç

Recommended Posts

karidesguvec-1.jpg

 

Malzemeler

Haşlama için:

500 gr orta boy taze karides(23-25 adet)

1 kaşık sirke

Soğan kabuğu

Yarım tatlı kaşığı tuz.

 

Güveç için:

3-4 orta boy domates

2 adet sivri biber

5-6diş sarımsak

½ çay bardağı zeytinyağı

½ çay bardağı ılıksu

Pul biber

Tuz

 

Hazırlanışı

Karidesleri yıkıyoruz,üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde su ekleyip tenceye alıyoruz,tuz sirke ,soğan kabuklarını ekliyoruz.20-30dk önce harlı sonra yavaş ateşte haşlıyoruz.

Haşlama devam ederken,domateslerin kabuklarını soyuyoruz.Küp küp doğruyoruz,biberlerin içlerini çıkarıp,sarımsakla birlikte ince şekilde kıyıyoruz.

Karideslerin önce kafaları ardından kuyrukları enson vücutlarından kabukları temizleniyor.Tüm temizlediğimiz karidesler, sebzeler, tuz , pul biber ve zeytinyağı ile güveç kabında harmanlıyoruz.En son ılık suyumuzu ekliyoruz.

Fırında 40-50 dk pişiriyoruz.(180-200 derecede)

Not:Bu yemeği balık menünüzde arasıcak olarak ikram edebilirsiniz.

Sirke haşlama esnasındada kokuyu alacaktır.

Fırından çıkarmadan 10 dk önce rende kaşar ilave edebilirsiniz.

Güveç sebzesi olarak 4 e bölünmüş küçük taze mantarlar veya ince doğranmış büyük mantar ilave ederseniz,su eklemeyin,zira mantar su salacaktır.

Afiyet olsun

 

karidesguvec4-1.jpg

 

karidesguvec3-1.jpg

 

karidesguvec2-1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...