Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Deniz Ürünlü Sosisler

Recommended Posts

1_0244cab6cc8659c9b399f15eef1dcb902_f18d-1.jpg

 

Malzemeler

100 gr dilbalığı filetosu ( derisi ve kılçıkları temizlenmiş)

175 gr fenerbalığı filetosu

125 gr somon filetosu (tercihen kuyruk tarafından)

1 adet yumurta akı

1 tatlı kaşığı yeşilbiber (iri kalacak şekilde dövülmüş)

¼ tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı zeytin yağı

Süsleme için limon dilimleri

 

Hazırlanışı

Dilbalığını, fenerbalığını ve somon balığının yarısını kabaca kıyın. Tümünü bir blendıra koyup, blendırı birkaç saniye çalıştırdıktan sonra yumurta akını, yeşilbiberleri, limon kabuğu rendesini, tuzu ekleyin ve blendırı yeniden çalıştırarak hamur haline getirin. Balık hamurunu tezgaha aktarıp ceviz büyüklüğünde 30 parçaya bölün ve her parçayı yuvarlayarak sosis biçimi verin. Kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, orta ateşe oturtarak zeytinyağını ısıtın. (Tükenmeye başlamamalıdır.) Sosis biçimli balık hamurlarını tavaya koyup, tahta bir kaşıkla sürekli çevirerek 1.5-2 dakika kızartın. Tavayı ateşten alıp, deniz ürünlü sosisleri geniş bir tabağa aktararak, limon dilimleriyle süsleyin ve hemen servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...