Guest Auraile6his Oluşturma zamanı: Ağustos 25, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 25, 2008 Malzemeler; - 2 su bardağı köftelik ince bulgur - 5 yemek kaşığı irmik - 2 yumurta - tuz, - dövülmüş kişniş (arzuya göre) Sosu için; - 2 adet domates rendesi - 4-5 diş sarmısak - Yarım yemek kaşığı biber salçası - Sıvı yağ - Yarım demet maydanoz - 1 limon suyu veya 3 yemek kaşığı nar ekşisi - tuz, karabiber, pulbiberi Yapılışı; - Bulguru sıcağa yakın su ile hafifçe ıslatıp kapağını kapatarak şişene kadar bekletin. Daha sonra yumurta, irmik, tuz ve kişnişi ekleyerek içli köftelik bir hamur yoğurun. (Hamurun dağılmaması için çok fazla yoğurulması gerekiyor. Tadına bakın, dişlerinizin arasında gıcırdıyorsa olmamış demektir.) - Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayıp ortasına bastırın. Bu işlemi hamurun tamamı için uygulayın. - Büyükçe bir tencereye yarısından fazla su koyarak kaynatın. Tuz ilave ederek köfteleri içine atın. Yumuşayınca bir kevgir yardımıyla sudan alarak geniş bir kaba koyun. Sosun hazırlanışı; - Tavaya yağ koyun. Biber ve domates salçasını ekleyerek hafifçe kavurun. Sarımsakları rendeleyerek karışıma ekleyin. Domatesleri rendeleyerek tavaya ekleyip iyice kaynatın. Tuz, karabiber, limon suyu veya nar ekşisi ve pulbiberi koyup, köftelerin üzerine sosu gezdirin. Yarım demet maydanozu ince ince doğrayarak köftelerin üzerine serpiştirin. Dilerseniz bütün malzemeleri karıştırarak servis yapın. Afiyet bal şeker olsun... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sessiz nehir Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2012 bu tarif orjinal değil internet tarifi ama ismi orjinal olmuş hatay yemeğidir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fefe Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2012 aynı zamanda sarımsaklı köfte de denir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest playades Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2012 Nasıl yani, bu etsiz mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aussie Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2012 Evet etsiz ama biraz sulu olmuş aslı böyle bence.teşekkurler emegine saglık arkadaşın yıne de Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fefe Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2012 herkes farklı yapar bu köfteyi biz bol soslu severiz ve acayip de güzel yaparız yaparım (çok mütevazi gördüm kendimi:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.