Jump to content

Beşamel Soslu Fırın Makarna


Sidre

Önerilen Mesajlar

bbccbfd9.jpg

 

1 paket fırın makarna

2 yemek kaşığı sıvıyağ

İçi için

2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

Beşamel sos için

2 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

tuz

 

Beşamel soslu Fırın Makarna:

Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın.Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.

Beşamel sos için nargarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun . Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile çırparak karıştırın.

Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve borcama alın.Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...