Jump to content

Milföyde Keşkül


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

milfoyde-keskul_a3aba24a.jpg

 

Milföy sepeti için

8 kare milföy hamuru

1 yumurtanın sarısı

 

Keşkül için

4.5 su bardağı süt

1 su bardağı tozşeker

1 yumurtanın sarısı

Yarım su bardağı ince çekilmiş badem

3 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

3 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

4.5 çorba kaşığı pirinç unu

4~5 doğranmış çilek

 

Milföyde keşkül:

Milföy hamurlarını fırına dayanıklı yağlanmış küçük kalıplara kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerlerini çatalla hafifçe delin. Kare kesilmiş alüminyum folyo parçalarının ortasına birer avuç kuru bakliyat yerleştirip folyoyu top şeklinde kapatın. Hazırladığınız alüminyum topları kase şeklini alması için milföylerin ortasına yerleştirin. Milföylerin kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoları çıkarın. Süt, şeker, yumurta sarısı, badem, hindistancevizi rendesi, antepfıstığı ve unu tencereye alıp karıştırın. Muhallebi kıvamında pişirin. Soğuyunca milföy kaselerinin içine paylaştırın. Çilek ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...