Jump to content

Çilekli Tart-1


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cilekli-tart_cfa2319f.jpg

 

Tabanı için

250 gr tereyağı

2 yumurta

1 kahve fincanı süt

1 su bardağı tozşeker

2 su bardağı un

1 paket vanilya

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

 

Krema için

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yumurta

3 yemek kaşığı tozşeker

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı

 

Üzeri için

400 gr çilek

Yarım çay bardağı soyulmuş Antepfıstığı

Nane yaprağı

 

Çilekli tart:

Tereyağını eritin. Şeker vanilya ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin. Un ile kabartmatozunu harmanlayıp azar azar ilave edin. 28 cm çapında tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

 

Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyip karıştırın.

 

Soğuyan tart tabanını kalıptan çıkartın. Ortadaki boşluğa krema doldurun. Çilekleri saplarından ayırıp boylamasına dilimleyin ve tartın üzerine dizin. Üzerine Antep fıstığı serpiştirin ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

 

AKLINIZDA BULUNSUN

Çileklerin üzerine tart jölesi veya sulandırılmış çilek reçeli dökerek parlaklık verebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...