Jump to content

Tava Katmeri


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

tava-katmeri_6b7761fb.jpg

 

250 gr rendelenmiş tuzsuz Urfa peyniri

4 kahve fincanı un

1 yumurta

10 gr tereyağı

1 çay bardağı su

100 gr nişasta

1 kahve fincanı ayçiçeği yağı

Tuz

 

Şurup için

1 su bardağı tozşeker

1 su bardağı su

2 çay kaşığı limon suyu

 

Tava katmeri:

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, su ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

 

Hamuru üç eşit bezeye ayırın. Her bezenin üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla çok ince açın ve ortadan ikiye kesin. Böldüğünüz her yarım parçayı ikiye katlayıp üzerine rendelenmiş tuzsuz Urfa peyniri serpiştirin. Üçgen olacak şekilde tekrar ikiye katlayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazı rlayın.

 

Şurup için şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alın. Kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

 

Bir tatlı kaşığı ayçiçeği yağını yanmaz tavaya alıp ısıtın. Yufkalardan birini ekleyip her iki tarafını kızartın. Birer tatlı kaşığı ayçiçeği yağı ekleyerek tüm yufkaları aynı şekilde pişirin.

 

Katmerleri birer birer servis tabağına alıp aralarına ılık şerbeti gezdirerek dökün. Marmelat ve kaymakla birlikte servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...