Jump to content

Patatesli Kol Böreği


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

patatesli-kol-boregi_a6e82e66.jpg

 

Hamur için

5 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı su

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

 

Hamuru açmak için

3 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı nişasta

 

İç malzeme için

5 soğan

5 patates

150 gr kıyma

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı kuşüzümü

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

 

Üzeri için

150 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı çörekotu

2 çorba kaşığı yoğurt

 

Patatesli kol böreği:

Su, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.

 

Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup iri rendeleyin ve kağıt havlu üzerinde iyice süzülmesi için bekletin.

 

Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve dolmalı k fıstıkları ekleyip kısık ateşte soteleyin. Kıymayı ilave edip karıştırın.

 

Rendelenmiş patatesi ve küşüzümlerini ekleyin. Karabiber ve tuz serpip karıştırın. Kısık ateşte 20 dakika

pişirip ocaktan alın.

 

Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Un ve nişastayı bir kapta karıştırın. Bezelerden birinin üzerine nişastalı un karışımından serpiştirip yufka büyüklüğünde açın. Hamuru ortadan ikiye kesin. Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirin. Patatesli harcı hamurun uzun kenarına yayın. Hamuru sarıp rulo yapın. Kalan yarım hamuru ve diğer bezeleri aynı şekilde hazırlayın. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın. Rulo sardığınız hamurları tepsinin ortasından başlayarak kol böreği şeklinde kendi etrafına dolayarak yerleştirin.

 

Kalan tereyağı ve yoğurdu çırpın ve hamurun üzerine sürün. Çörekotunu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30- 35 dakika pişirip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Patatesli Perde Böreği Tarifi...

      Patatesli Perde Böreği Tarifi Patatesli Perde Böreği Malzemeleri 5 adet patates 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 3 adet yufka 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Patatesli Perde Böreği Nasıl Yapılır? Patatesleri haşlayın ve iyice ezin. Soğanı rendeleyin. Sıvı yağ, süt, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Birinci yufkayı serip elinizle pile şekli verin sıvı karışımdan dökün ve bir miktar patatesli harç ek

      , Yer: Hamur İşleri

    • Patatesli Gül Böreği...

      Patatesli Gül Böreği     Patatesli gül böreğini sevmeyen yoktur. Yumuşacık iç harcı ve çıtır bir lezzetinin olmasıyla mutlaka denenmesi gereken börek türlerinin arasındadır. Üstelik patatesi seven çocuklarınız içinde oldukça güzel bir börek tarifi olacaktır. Lezzeti ve görünümüyle bu tercinizde doğru bir karar verdiğinizi anlayacaksınız. Birde yanında sıcak bir fincan çayla birlikte tüketirseniz, mükemmel bir ikili olacaklar. Şimdi birlikte patatesli gül böreğini hazırlamaya başlayalım.  

      , Yer: Hamur İşleri

    • Pastırmalı ve Patatesli Paçanga Böreği

      Pastırmalı ve patatesli paçanga böreği tarifi..   3 yufka 3 patates 150 gr pastırma 100 gr kaşar peyniri 2 sivri biber Tuz Karabiber Kırmızı pul biber Kızartmak için Ayçiçeği yağı   Pastırmalı ve patatesli paçanga böreği: Patateslerin kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayın ve yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra soğumaya bırakın. Yufkaları tezgaha serip ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı üç eşit üçgen parçaya bölün. Peyniri rendeleyerek soğuyan pa

      , Yer: Hamur İşleri

    • Patatesli Samsa Böreği

      Malzemeler : * 4 su b.un * 1 tatlı k.tuz * 3 çorba k.zeytinyağı * Su   İç harcı için: * 5 haşlanmış patates * 2 soğan * Tuz, karabiber * Sıvıyağ   Ara katlar için: * 2 çorba k.tereyağı   Üzeri için: * Yumurta sarısı   Hazırlanışı : Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuzu serperek harmanlayın. Ortasını açarak zeytinyağı ve alabildiği kadar ılık su ekleyerek hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamuru ortalama 9 bezeye ayırarak merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.

      , Yer: Hamur İşleri

    • Patatesli Buzdolabı Böreği

      [TABLE] [/TABLE] Malzemeler:   4 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş 2,5 kibrit kutusu beyaz peynir 2 yumurta 1,5 su bardağı süt 125gr tereyağı, eritilmiş, soğutulmuş Ayrıca:   3 yufka   Üzerine:   1 parça tereyağı arzuya göre kaşar peynir rendesi pul biber   Hazırlanması:   Harç malzemelerini karıştırın. Üç yufkayı her katına harçtan koyarak üst üste dizin. Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın. Ruloyu ikiye kesip bir tepsiye alı

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...