Jump to content

Çiçek Kurabiye


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cicek-kurabiye_2b3f7b8b.jpg

 

2 çay bardağı pudra şeker

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

1 yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı vanilya

2.5 su bardağı un

 

Üzeri için

Süsleme şekerleri

50 gr bitter çikolata

 

Çiçek kurabiye:

Fırını 175 dereceye ayarlayın. Bir kapta tüm malzemeyi karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına alıp merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Çiçek şeklindeki kalıplarla parçalar çıkarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Pişen çiçek kurabiyelerin ortalarına sürün. Üzerlerine süsleme şekerleri serpip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Şeftali Marmelatlı Çiçek Kurabiye

      150 gr tereyağı Şeftali marmeladı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 100 gr çekilmiş fındık 1.5 su bardağı un Yarım su bardağı pudraşeker 1 yumurta   Şeftali marmelatlı çiçek kurabiye: Tereyağı, yumurta, vanilya ve şekeri mikserin düşük ayarında çırpın. Önce ince çekilmiş fındık, ardından kabartma tozu ile birlikte elenmiş unu ekleyip hamuru yoğurun. Streç folyoya sarıp 2 saat buzdolabında dinlendirin.   Hamuru unlanmış tezgah üzerinde 2 mm kalınlığında açıp, yarısını bütün kala

      , Yer: Hamur İşleri

    • Antep Fıstıklı ve Parmesanlı Çiçek Kurabiye

      70 gr tereyağı 1 yumurtanın sarısı 75 gr parmesan veya kaşar peyniri 90 gr un 30 gr soyulmuş Antep fıstığı   Üzeri için 1 yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı süt Rendelenmiş parmesan peyniri   Antep fıstıklı ve parmesanlı çiçek kurabiye: Tereyağı ile yumurta sarısını karıştırın. Un, ufalanmış peynir ve fıstıkları ekleyip yoğurun. Buzdolabında 3 saat dinlendirin. Hamuru yarım santim kalınlığında açıp çiçek şekilli bir kalıpla kesin.   Üzerine fırça yardımı ile yum

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...