Jump to content

Çikolatalı Çatlak Kurabiye


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cikolatali-catlak-kurabiye_919d41aa.jpg

 

220 gr bitter çikolata

150 gr un

60 gr kakao

1 paket kabartma tozu

1 tutam tuz

113 gr yumuşatılmış tereyağı

265 gr esmer şeker

2 yumurta

1 paket vanilya

75 ml süt

Üzeri için

Pudra şeker

 

Çikolatalı çatlak kurabiye:

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. Kaynar su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirerek eriyinceye kadar bekleyin. Soğumaya bırakın. Kakao, un, kabartma tozu ve tuzu bir kaseye eleyerek harmanlayın. Geniş bir kasede tereyağı ile esmer şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtalarla vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Eritilmiş çikolatayı ilave edip karıştırın. Unlu karışımı ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 4 parçaya ayırın. Streç folyoya sarın ve 2 saat buzdolabında bekletin. Her bir parçayı uzun rulolar haline getirin (2.5 cm kalınlığında, 40 cm uzunluğunda). Ruloları tepsiye dizip buzdolabında 30 dakika soğutun. 1 cm aralıklarla kesip elinizde yuvarlayın ve pudra şekere bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizin ve 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Pekmezli Çikolatalı Çatlak Kurabiye

      Malzemeler 1 çay bardağı pekmez 1 çay bardağı esmer şeker(beyaz toz şekerde olabilir ben beyaz kullandım) 125gr tereyağ 1 tatlı kaşığı karbonat 2 çorba kaşığı su 1çorba kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın 4 adet ezilmiş karanfil damla çikolata 7-8 çorba kaşığı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya   Hazırlanışı Pekmez, şeker, tereyağ, su, tarçın, ezilmiş karanfil, kakao, karbonat (karbonatı çok az suda eritip ekleyin) damla çikolata ve unu ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuv

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...