Jump to content

Antep Fıstıklı Kurabiye-2


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

antep-fistikli-kurabiye_037bab2d.jpg

 

1 su bardağı antep fıstığı

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yumuşatılmış tereyağı

1 yumurta

1 tatlı kaşığı vanilya

1 + 3/4 su bardağı un

1 + 1/4 su bardağı mısır nişastası

1/4 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kakule

 

Üzeri için

Antep fıstığı

Toz şeker

 

Antep fıstıklı kurabiye:

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Toz şeker ve antep fıstıklarını iyice ezilene kadar blender’dan geçirin. Karışımın yarısı ve tereyağını mikserle krema haline gelene kadar çırpın. Yumurta ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Geriye kalan fıstıklı toz şeker karışımını da ekleyin ve iyice karıştırın. Un, mısır nişastası, tuz ve kakuleyi elekten geçirip mikserle düşük hızda çırpın ve diğer karışımla birleştirip yoğurun. Mutfak tezgahının üzerine un serpip merdane yardımıyla hamuru açın. Daire şeklinde kurabiye kalıbıyla hamurdan parçalar çıkarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine toz şeker serpin. Ortalarına birer antep fıstığı yerleştirin. 12 dakika pişirin. Soğuyunca tepsiden alıp servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...