Jump to content

Muhacir Böreği


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

muhacir-boregi_2de6325d.jpg

 

Yarım paket yaş maya

1 kesme şeker

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yumurta

1 çay bardağı ılık süt

1 çay bardağı ılık su

2 yemek kaşığı yoğurt

Tuz

2 su bardağı un

 

İç malzeme için

700 gr ıspanak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 arpacık soğan

100 gr beyaz peynir

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

 

Üzeri için

1 yumurta sarısı

Çörekotu

 

Muhacir böreği:

Soğanları doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları doğrayıp ekleyin. Ocaktan alıp ufalanmış beyaz peynir ve baharatları ekleyip harmanlayın. Süt ve suyu kaseye alın. Mayayı ve şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Unu bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın. Zeytinyağı, maya, tuz, yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatarak 40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru 12 parçaya ayırın. Her parçayı tatlı tabağı boyunda açın. Aralarını yağlayarak 4 parçayı üst üste yerleştirin ve 20 dakika buzdolabında bekletin. Fırın tepsisini yağlayın. İlk parçayı tepsi büyüklüğünde açarak yerleştirin. Üzerine ıspanaklı harcın yarısını yayın. İkinci parça hamuru açıp ıspanakların üzerine serin. Kalan harcı yayın. Son parça hamuru da açıp en üste yerleştirin. Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin ve 200 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Muhacir Böreği...

      Muhacir Böreği   Muhacir böreği halk arasında genellikle göçmen böreği olarak tanımlanır. Bu böreğin tarifi gelenekselleşmiş olarak günümüze kadar ulaşmıştır. İç malzemesinde genellikle bol soğan içeren kıymalı, pırasa, ıspanak, patates ya da pazı gibi malzemeler kullanılabilir. Bu börek tarifinde biz pazılı bir iç malzeme hazırlamayı tercih ettik. Bunun dışında daha farklı malzemeler kullanmak sizin tercihinize göre değiştirilebilir. Kahvaltılarınızda, çay saatlerinizde ya da akşam yemeklerin

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...