Jump to content

Karidesli Börek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

karidesli-borek_6acf7d15.jpg

 

8 milföy hamuru

500 gr karides

1 diş sarımsak

2 taze soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

karabiber

Kırmızı pul biber

1 yumurta sarısı

 

Karidesli börek:

Zeytinyağında ince doğranmış sarımsak ve taze soğanları kavurun. Karidesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip soteleyin. Soğumaya bırakın. Milföy hamurlarına harcı paylaştırıp dikdörtgen şekilde kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve bıçağın ucuyla üzerine verev kesikler yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Karidesli Çıtır Börek

      250 gr mini karides 2 yufka Ayçiçeği yağı Sos için 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı mayonez 3~4 dal ince kıyılmış kekik 2 diş ezilmiş sarımsak Tuz Karabiber üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Yarım tatlı kaşığı pul biber   Karidesli çıtır börek: Yufkaları karidesin eninden daha dar olacak şekilde uzun şeritler halinde kesin. Yufkanın kenarına karidesi yerleştirip karidesin her iki kenarı dışında kalacak şekilde sa

      , Yer: Hamur İşleri

    • Karidesli Börek

      160 gram kabak 120 gram kırmızı soğan 100 gram salatalık 16 adet karides 2 adet baklava yufkası 1 adet domates 1 adet lime Frenksoğanı Sızma zeytinyağı Kızartmalık sıvıyağ Tuz Karabiber   Sebzeleri küp kesip zeytinyağı, lime suyu, rendelenmiş lime kabuğu, tuz, karabiber ve doğranmış frenksoğanıyla 30 dakika marine edin. Karidesleri temizleyip yufkayla sarın. Sıvıyağda kızartıp yağını süzün. Böreği ve sebzeleri tabağa yerleştirip kıyılmış frenksoğanıyla süsleyin.

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...