Jump to content

Kuru Fasulyeli Börek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kuru-fasulyeli-borek_b57a8d35.jpg

 

4 yufka

2 yumurta

40 gr tereyağı

1 su bardağı ılık süt

1 soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 su bardağı haşlanmış fasulye

2 domates

Kırmızı pul biber

Karabiber

Tuz

 

Kuru fasulyeli börek:

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve 2 dakika soteleyin. Haşlanmış fasulyeyi ilave edip tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip harmanlayın. Yuvarlak bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Tereyağını eritin. Süt ve yumurtayı ekleyip çırpın. Bir yufkayı kenarları sarkacak şekilde tepsiye yayın. İki yufkayı fırında hafif kurutun. İri parçalara bölerek yarısını yufkanın üzerine yerleştirin. Sütlü harç ile ıslatın. Fasulyeli karışımın yarısını yayın. Tekrar kurutulmuş yufkaları yerleştirip ıslatın ve kalan fasulyeyi ekleyin. Son yufkayı üzerine büzerek yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı üzerine kapatın. Fırça yardımıyla sütlü harçtan sürün. Küçük tereyağı parçalarını üzerine serpip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kuru Fasulyeli Börek-1

      4 hazır yufka 1 su bardağı kuru fasulye 1 su bardağı sıcak su 1 soğan 11 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 2 çay bardağı süt Tuz, karabiber   Kuru fasulyeli börek: Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanı kavurun. Fasulye, su, tuz ve karabiberi ekleyip tavayı ocaktan alın.   Fırın tepsisini 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile yağlayın. Birinci yufkayı kena

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...