Jump to content

Nar Taneli Tartölet


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

nar-taneli-tartolet_fbd71d71.jpg

 

150 gr yumuşatılmış tereyağı

Yarım su bardağı pudra şeker

4 yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2.5 su bardağı un

 

Krema için

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

75 gr tereyağı

 

Üzeri için

Kivi

Nar

Muz

 

Nar taneli tartölet:

Tartölet hamurunu hazırlamak için tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yağladığınız tartölet kalıplarına aktarın. Çatalla hamurun üzerinde delikler açıp 175 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.

 

Krema için, malzemeleri sos tenceresine alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Üzeri için, nar tanelerini ayıklayın. Kivilerin kabuklarını soyup üçgen dilimleyin. Muzları ince dilimleyin.

 

Pişen tartöletlerin içlerine kremayı paylaştırıp üzerlerini meyvelerle süsleyerek servis yapın.

 

AKLINIZDA BULUNSUN

Kremanın daha beyaz olması için 1 paket krem şantiyi yarım su bardağı süt ile çırparak tereyağı yerine bu karışımı kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...