Jump to content

Pastırmalı Kadayıf Böreği


Sidre

Önerilen Mesajlar

pastirmali-kadayif-boregi_1ccbb300.jpg

 

300 gr tel kadayıf

250 gr pastırma

125 gr margarin

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 su bardağı ince dilimlenmiş mantar

1 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çay bardağı dolmalık fıstık

3 su bardağı süt

3 yumurta

Tuz, karabiber

 

Pastırmalı kadayıf böreği :

Tavada sıvıyağı ısıtıp fıstıkları pembeleştirin. Mantarları ekleyip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın.

 

Kare şeklinde bir cam kalıbı yağlayın. Kadayıfın yarısını kalıba alıp bastırarak yayın. Üzerine pastırma dilimlerini dizin ve mantarlı karışımı yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve kalan kadayıfla üzerini kaplayın.

 

Derin bir kapta yumurtaları sütle çırpın. Eritilmiş margarini ilave edip karıştırın. Kadayıfın üzerine gezdirerek döküp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Daha sonra 170 derece ısıtılmış fırına verip kadayıfın üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...