Jump to content

Haşhaşlı Dolama


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

hashasli-dolama_0ba29c2d.jpg

 

2 su bardağı un

2 çorba kaşığı yoğurt

2 yumurta

1 çay bardağı ılık su

2 çorba kaşığı dövülmüş haşhaş

3 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz

 

İç malzemesi:

2 patates

1 su bardağı haşlanmış mercimek

50 gr beyaz peynir

Tuz, karabiber

 

Haşhaşlı dolama:

Patatesleri iyice yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Peyniri ufalayın. Bir kapta patates, peynir, mercimek, tuz ve karabiberi harmanlayın.

 

Unu hamur yoğurma kabına alın. Yoğurt, yumurta, su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamurdan 6 beze hazırlayın.

 

Fırın tepsisini yağlayın. Bezeleri oklava ile yufka şeklinde açın. Üzerine hazırladığınız iç malzemeden yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin.

 

Bir kapta haşhaşı sıvıyağla karıştırın. Hazırladığınız haşhaşlı karışımı böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Haşhaşlı Dolama Tarifi

      3 su bardağı un 2 su bardağı ılık su veya ılık süt 1 çorba kaşığı toz maya 2 tatlı kaşığı tozşeker   İçine: 2 su bardağı yağlı haşhaş 2 su bardağı dövülmüş ceviz 1 su bardağı tozşeker   Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı   Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin. 10 dakika hafif kabarmasını bekledikten sonra unun içine katın ve ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle ör

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...