Jump to content

Merengli Çilekli Tart


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

merengli-cilekli-tart_4f0f5d03.jpg

 

Tart hamuru için:

100 gr margarin

1.5 su bardağı un

2 çorba kaşığı pudra şekeri

1 yumurta

1 çay kaşığı karbonat

 

Üzeri için:

1 kase çilek

1 paket çilekli jöle

1 çay bardağı çilek suyu

(vişne suyu da olabilir)

10 çilek

 

Mereng için:

2 yumurta akı

2 kahve fincanı tozşeker

2 damla limon suyu

Yarım tutam tuz

 

Süsleme için:

Yelpaze dilimlenmiş 8-10 çilek

 

Merengli çilekli tart:

Margarini yumuşatıp küçük küçük doğrayın. Unu hamur yoğurma kabına alıp karbonat, margarin, pudra şekeri ve 1 yumurtayı ilave edin. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

 

20 cm çapındaki tart kalıbını yağlayıp hamuru yayın. Çatalla yer yer delip alüminyum folyo ile kaplayın. 1 su bardağı kuru fasulyeyi üzerine yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

 

Fasulye ile folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Ilınınca çilek suyunu gezdirip dilimlenmiş çileklerle kaplayın. Jöleyi paketteki tarife göre hazırlayın. Ilınınca tartın üzerine dökün.

 

Mereng malzemelerini kar halinde çırpıp sıkma torbası ile yağlı kağıt döşenmiş tepsiye sıkın. Kızgın fırına verip ısıyı 150 dereceye indirin ve 20 dakika pişirin. Tartı mereng ve çileklerle süsleyin. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...