Jump to content

Böğürtlenli ve Cevizli Tart


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

bogurtlenli-ve-cevizli-tart_51593216.jpg

 

Tart malzemesi

4 kahve fincanı un

2 kahve fincanı tozşeker

2 kahve fincanı margarin

1 yumurta

 

İç malzemesi:

200 gr dondurulmuş böğürtlen, yarım limon

7 kahve fincanı ceviz içi

Yarım kahve fincanı eritilmiş margarin

1 yumurta sarısı

1.5 kahve fincanı tozşeker

2 paket vanilya

4 yumurta

1 su bardağı bal

 

Böğürtlenli ve cevizli tart:

Tart hamurunu hazırlamak için; margarini oda ısısında bekletip küçük küçük doğrayın. Un, tozşeker ve yumurtayı ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şekline getirip alüminyum folyoya sarın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.

 

Böğürtlenleri dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. Limonu yıkayıp kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tart kalıbını yağlayıp un serpin. Eritilmiş margarini derin bir kaba alın. Tozşeker, vanilya, limon suyu, limon kabuğu rendesi, 4 yumurta ve balı ekleyip çırpın. 4 kahve fincanı ceviz içi ve böğürtlenleri ekleyip karıştırın.

 

Tart hamurunu merdane ile kalıptan biraz büyük olacak şekilde açın. Kenarlarını da kaplayacak şekilde kalıba yerleştirin. Böğürtlenli karışımı hamurun üzerine yayın. Kalan ceviz içini üzerine serpin. Yumurta sarısını çırpın ve hamurun kenarlarına sürün. Fırında 40 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...