Jump to content

Çikolatalı Cheesecake-1


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cikolatali-cheesecake_02316_imperiaflex_0_0_10.jpg

 

Kek için:

100 gr tereyağı

140 gr tozşeker

4 yumurta

1 tutam tuz

300 gr bitter çikolata

90 gr un

 

Dolgu için

500 gr labne

60 gr tereyağı

220 gr tozşeker

2 yumurta

20 gr un

60 ml ekşi krema

1 tatlı kaşığı limon suyu

Sosu için

150 gr bitter çikolata

100 ml krema

 

Çikolatalı cheesecake:

*Kek için, çikolatayı eritip ılınmaya bırakın. Tereyağı ve şekeri mikser ile 3 dakika çırpıp önce yumurtaları, ardından tuz ve eritilmiş çikolatayı ekleyin.

 

*Elenmiş unu ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın ve yağlayıp unladığınız kalıba boşaltın. Üzerini spatula ile düzeltin. Dolguyu hazırlayana kadar buzdolabında bekletin (kek harcının dolgu kreması ile karışmaması için).

 

*Labne, tereyağı, limon suyu ve şekeri 3-4 dakika çırpın ve teker teker yumurtaları ilave edin. Un ve kremayı ekleyip karıştırın. Harcı kek hamurunun üzerine dökün. Kalıbı sallayarak düzgün bir şekilde yayılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlıfırında 25-30 dakika üzeri pembeleşip, kenarları hafifçe yükselene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.

 

*Çikolatayı benmari usulü eritin. Küçük bir tencerede krema ile birlikte ısıtıp soğuttuktan sonra cheesecake'in üzerine döküp spatula ile düzeltin. 6 saat buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...