Jump to content

Bezelyeli Börek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

bezelyeli-borek_98bb7e05.jpg

 

4 yufka

400 gr iç bezelye

1 iri patates

1 iri havuç

1 iri soğan

1 buçuk su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı köri

3 çorba kaşığı zeytinyağı

30 gr tereyağı

Tuz

 

Bezelyeli börek:

Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun. Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

 

Tereyağını eritip ılıtın. Her yufkayı 4 eşit kare parçaya kesin. Kare yufkaları dörder dörder üst üste yerleştirip aralarına eritilmiş tereyağı sürün. Ortalarına bezelyeli karışımı paylaştırıp bohça gibi kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizin. Üzerlerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...