Jump to content

Merengli Limon Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

merengli-limon-tatlisi_5a542511.jpg

 

2.5 su bardağı süt

1 yumurta sarısı

¾ su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı un

1 limonun suyu

2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

 

üzeri için

2 yumurta akı

4 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı krem tartar

 

Merengli limon tatlısı:

Süt, yumurta sarısı, şeker, vanilya, nişasta, un, limon suyu ve limon kabuğunu tencerede karıştırın, orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaseye alıp mikserle kabarıncaya kadar iyice çırpın. Toz şekeri azar azar ekleyin. Krem tartarı ilave edip iyice katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Kremayı tatlıların üzerine tepeleme doldurun ve pürmüz ile yakın. Buzdolabına kaldırın. En az bir saat dinlendirerek soğuk servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...