Jump to content

Kadayıflı Muhallebi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kadayifli-muhallebi_743ba526.jpg

 

1 litre süt

4 kahve fincanı un

1 su bardağı toz şeker

2 paket vanilya

200 ml krema

200 gr tel kadayıf

1 su bardağı ceviz içi

1 çay kaşığı tereyağı

 

Kadayıflı muhallebi:

Süt, un, şeker ve vanilyayı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatıp el blenderi ile 5 dakika çırpın. Kremayı ilave edip birkaç dakika daha çırpın ve servis kaplarına aktarıp buzdolabında soğutun.

 

Tel kadayıfı geniş bir tavada sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağı ilave edip karıştırın Tel kadayıfı bir kaba alıp ince çekilmiş ceviz içini ilave edin. Kadayıfı muhallebinin üzerine serpiştirip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Antep Fıstıklı ve Kadayıflı Muhallebi

      üzeri için 250 gr tel kadayıf 30 gr tereyağı 3 yemek kaşığı toz şeker 50 gr Antep fıstığı içi Muhallebi için 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 2 parça nohut büyüklüğünde damla sakızı 1 çay kaşığı vanilya esansı 3 yemek kaşığı pirinç unu   Antep fıstıklı ve kadayıflı muhallebi: Kadayıfları küçük parçalar olacak şekilde ufalayın. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 1-2 dakika bekletin. Tereyağı, şeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavu

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...