Jump to content

Mafiş


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

mafis_3c23a7ec.jpg

 

500 gr un

1 yumurta

Yarım su bardağı gül suyu

1 çay bardağı su

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağı yoğurt

500 gr toz şeker

1 dilim limon

2 su bardağı su

Ayçiçeği yağı

Kırık fındık

 

Mafiş:

Un, yumurta, gül suyu, kabartma tozu, yoğurt ve suyu geniş bir kapta iyice yoğurun. Gerekirse biraz daha su ekleyin. Sert, ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın.

 

Hamuru bezelere ayırın ve merdaneyle yufka şeklinde açın. Mantı gibi bıçakla iri karelere ayırın. Kareleri ortasından büzüp fiyonk şekli verin. Bir tencerede kızgın yağda kızartın. Tepsiye dizip soğumaya bırakın.

 

Toz şeker, limon ve suyu tencerede kaynatın. Soğuk hamurların üzerine sıcak şerbeti döküp, kırık fındıkla süsleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Mafiş Tatlısı (Balıkesir)

      Malzemeler: 1 yumurta 1 fincan yoğurt 1 fincan ayçiçek yağı 1 fiske tuz 1 çay kaşığı karbonat alabildiği kadar un.   Yapılışı: Yumurta, yoğurt, ayçiçek yağı, tuz,karbonat ve un hamur haline gelecek kadar yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalanır. Her parça iki el büyüklüğünde oklava ile ince ince açılır ve kareler halinde kesilir.Kareler fiyonk şeklinde ortadan büzülerek kızgın yağa atılarak kızartılır. Yağdan alınan hamurlar önceden hazırlanmış soğuk olan şuruba atılır. Tatlılar şurubu ç

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...