Jump to content

Cennet Künkü (Cendere Baklavası)


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cennet-kunku-cendere-baklavasi_e6a65b7f.jpg

 

500 gr un

1 su bardağı su

1 rulo kaymak

125 gr yumuşak tereyağı

1 yumurta

Nişasta

Şerbeti için

500 gr toz şeker

1 dilim limon

2 su bardağı su

Süslemek için

Antep fıstığı

 

Cennet künkü (Cendere baklavası):

Bol kaymaklı, bol fıstıklı muhteşem tatlı tarifi. Un, tereyağı ve suyu yoğurup hamur yapın. Gerekirse su ekleyin. Tezgaha nişasta serpip hamuru merdane yardımıyla yufka şeklinde incecik açın.

 

Her yufkayı oklavaya sarıp iki tarafından iterek buruşturun. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin.

 

Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine dökün. Aralarına kaymak doldurun. Kırık Antep fıstığı serpip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...