Jump to content

Hamur Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

hamur-tatlisi_3f324db1.jpg

 

4 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı un

 

Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu

 

Üzeri için

İri çekilmiş ceviz içi

 

Kızartmak için

Ayçiçeği yağı

 

Hamur tatlısı:

Su, şeker ve limon suyunu kaynatarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın. Yumurta, yoğurt, un ve kabartma tozunu bir kasede çırpın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırladığınız harçtan birer yemek kaşığı kızgın yağa dökün. Yağın içinde hızlı hareketlerle kenarlarını spatula ile kare olacak şekilde düzeltin. Hamur altın rengi alıncaya kadar kızartıp şerbetin içine atın. 10 dakika bekletip servis tabağına alın. Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Ballı ve Tarçınlı Hamur Tatlısı

      225 ml ılık süt 1 yemek kaşığı instant kuru maya 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 45 gr tereyağı 1 yemek kaşığı vanilya özütü 275 gr un Kızartmak için 2 litre ayçiçeği yağı Üzeri için 160 ml bal Yarım çay kaşığı tarçın 30 gr iri kıyılmış Antep fıstığı   Ballı ve tarçınlı hamur tatlısı: Süt, maya, pudra şekeri, yumurta, vanilya özütü ve tereyağını hamur yoğurma kabına alıp mikserle 10 dakika çırpın. Unu azar azar ekleyip 5 dakika daha çırpın. Ham

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Cevizli Hamur Tatlısı

      5 su bardağı un 100 gr tereyağı 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 100 gr iri çekilmiş ceviz içi 1 yumurtanın sarısı   Şerbet için 3.5 su bardağı toz şeker 3.5 su bardağı su Yarım limonun suyu   Cevizli hamur tatlısı: Tatlınıza ceviz yerine Antep fıstığı ya da badem ekleyerek farklı bir tat katabilirsiniz. Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Reçelli Hamur Tatlısı

      15 gr yaş maya 5 su bardağı un 2 yumurta 3 su bardağı süt 60 gr tereyağı Bir tutam tuz 1 su bardağı tozşeker 100 gr ahududu marmelatı   Reçelli hamur tatlısı: Mayayı 1.5 su bardağı ılık sütte eritin. Çukur bir kaba alıp un, tuz, 2 yumurta, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 45 gr eritilip ılınmış tereyağını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp kabarması için oda ısısında 1 saat dinlendirin.   Kalan tereyağını

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...