Jump to content

Ekmek Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

ekmek-tatlisi_31e84f52.jpg

 

1 bayat ekmek

3 yumurta

Yarım kg toz şeker

Ayçiçeği yağı

 

Servis için

Vanilyalı dondurma

Toz Antep fıstığı

 

Ekmek tatlısı:

Ekmeği 12 dilime bölüp kenarlarını ayırın. Her dilimi çırpılmış yumurtaya batırın. Kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatıp şurup hazırlayın ve soğumaya bırakın. Kızarmış ekmekleri şurubun içine atın ve bir süre bekletin. Vanilyalı dondurma ve toz Antep fıstığı ile servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Ekmek Tatlısı

      Şeftali de Sürprizi: Ekmek Tatlısı       Bayatlamaya yüz tutmuş ekmek dilimleriyle yapılacak tariflerin en tatlısı tabii ki ekmek tatlısı. Yaz meyvelerinden şeftali ile daha da güzelleşen tatlımız ekmek dilimleriyle hazırlanan bir sufle gibi yumuşacık. Etimek tatlısı ya da ekmek kadayıfına farklı bir bakış açısı diyebiliriz onun için. MALZEMELER     8 dilim tam buğday ya da köy ekmeği 4 adet yumurta 3/4 su bardağı süt 3 yemek kaşığı toz şeker 3 adet orta boy şeftali

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Çilekli Ekmek Tatlısı

      Yarım kg çilek 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Bir buçuk paket tuzsuz etimek Arzuya göre 1 top dondurma   Çileklerin sap kısımlarını temizleyip, bol suyla yıkadıktan sonra tencereye aktarın. Üzerine suyu ve tozşekeri ekleyin. Kıvamlı bir şurup haline gelene dek kaynatın. Etimekleri bu şurup ile ıslatın ve bir su bardağının ağız kısmıyla kesin. Aralarına çilek koyup, üç kat olacak şekilde üst üste dizin. Dondurmayla birlikte servis yapın.

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Şeftalili Ekmek Tatlısı-1

      10-11 dilim beyaz tost ekmeği 3 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 2 paket vanilyalı puding 6 su bardağı süt 6 adet şeftali   Tost ekmeklerinin kenarlarını çıkartın . Üçgen şekilde keserek, aralarında boşluk kalmayacak şekilde tart kalıbına yerleştirin. 2 su bardağı tozşekeri bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı suyu ilave ederek soğuk ağda kıvamınıı alana dek kaynatın. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin. Tekrar ocağa yerleştirip, yavaş yavaş karıştırın. Ocaktan alıp, ekmeklerin üzeri

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Pudingli Ekmek Tatlısı

      1 paket tuzsuz peksimet 2 paket vanilyalı puding 1 su bardağı süt 4 su bardağı vişne suyu Üzerine: İnce kıyılmış badem ve antepfıstığı   Küçük bir tepsiye bir sıra peksimet dizin. Puding, süt ve vişne suyunu bir tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pudingin yarısını peksimetlerin üzerine dökün. Kalan peksimetleri tepsiye dizin. Kalan pudingi dökün. Buzdolabında soğutun. Kıyılmış badem ve antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Dondurmalı Vişneli Ekmek Tatlısı

      10 dilim tost ekmeği Bir buçuk su bardağı su 1 kg vişne 5 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı tereyağı Üzerine: Dondurma topları   Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye aktarın. Üzerine suyu döküp bir taşım kaynatın. Ardından tozşekeri ilave edip, karıştırarak, çok hafif ateşte 10 dakika kaynatın. Ekmekleri ızgarada biraz kızartıp, üzerlerine tereyağı sürün. Tekrar ızgaraya alıp, birkaç dakika daha tutun. Kızaran ekmeklerin fazla yağını süzdürün. Ekmeklerin beşini tepsiye dizin

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...