Jump to content

Fas Sütlacı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

fas-sutlaci_8db7995b.jpg

 

450 gr kırık pirinç

300 ml su

25 gr pudra şeker

1 çubuk tarçın

50 gr tereyağı

Yarım çay kaşığı tuz

350 ml süt

 

Badem esansı için

25 gr dövülmüş badem

60 ml sıcak su

 

Süslemek için

File badem

Tarçın

Taze meyveler

 

Fas sütlacı:

Sıcak su ve bademi mutfak robotunda püre haline getirin. Bir tencereye su, pirinç, şeker, tarçın, tuz, badem esansı, sütün yarısı ve tereyağının yarısını ekleyin. Hepsini karıştırıp kapağı kapalı olarak kaynatın. Gerekirse süt ekleyin. Kalan sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sütlacı servis kaselerine aktarın. Üzerlerine file badem serpin. Tarçın serpip meyvelerle birlikte servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Trabzon Hamsiköy Sütlacı

      Malzemeler: - 1 Su bardağı Fındık Kırığı - 1 Kase Pirinç - 2.5 ( 5/2 ) Kg Süt - 2 Su bardağı Toz Şeker - 1 Adet Yumurta - Kararında Tuz Hazırlanışı: Geniş bir tencerenin dibine biraz su koyup içine 1 kase pirinci ekleyip ocakta haşlamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra 2,5 kg sütü yavaş yavaş pirinçlere ekliyoruz. Koyulaşmaya başladıktan sonra bir fiske tuz ve şekerini ilave ediyoruz.İyice kıvama geldikten sonra toprak kaplara eşit miktarda koyuyoruz. 1 yumurtanın sarını biraz sütla

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Hint Sütlacı

      4 kahve fincanı süt 1 kahve fincanı pirinç Yarım kahve fincanı tozşeker 1 kahve fincanı gülsuyu 1 tatlı kaşığı zerdeçal 2 tatlı kaşığı kakule   Üzeri için: Yarım kahve fincanı kıyılmış badem 1 tatlı kaşığı tarçın   Süt ve pirinci 10 dakika pişirin. Tozşeker ilave edip karıştırın. Pirinç yumuşayınca, gülsuyu ve zerdeçal ekleyin. Kakule ilave edip ocaktan alın. Üzerine badem ve tarçın serpip servis yapın.

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Portekiz Sütlacı

      Malzemeler   2 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı file fındık 3 portakal kabuğunun rendesi 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı tarçın 1 çay bardağı antepfıstığı 2 su bardağ şeker 1/2 su bardağı nişasta   [TABLE] [/TABLE]   Yapılışı Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatan. Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın.   Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın. Nişasta

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Şam Sütlacı

      Şam Sütlacı Malzemeleri: 1/2 gr damla sakızı 350 gr pirinç 1/4 litre süt   Şurup için: 1 çorba kaşığı limon suyu 3 su bardağı toz şeker 1/5 bardak su         Şam Sütlacının Hazırlanışı: Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra sütle birlikte koyu bir lapa haline gelene dek sık sık karıştırarak pişirin. Pirince, dövüp, toz haline getirdiğiniz sakızı katıp, karıştırın. Bu karışımı servis yapacağınız kaselere iki parmak kalınlığında boşaltıp, soğumasını bekleyin. Bu arada şurubu

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...