Jump to content

Kaymaklı Kaygana


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kaymakli-kaygana_a2341386.jpg

 

10 yumurta

¼ su bardağı nişasta

200 gr tereyağı

 

Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

 

Kaymaklı kaygana:

Kaygananızın üzerine bal veya çikolata sos döküp servis yapabilirsiniz. Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Kaynadıktan iki dakika sonra ocaktan alın. Yumurtaları derin bir kasede koyulaşıncaya kadar çırpın. Nişastayı ilave edip karıştırın. Tavayı iyice ısıtın. Tereyağın yarısını tavada eritin. Hazırladığınız nişastalı yumurtadan tavaya bir kepçe dolusu dökün. Her iki tarafını da pişirin. Ilık şurubun içine aktarıp 5 dakika bekletin. Kalan yumurtalı karışımı da aynı şekilde hazırlayın. Dilimleyerek servis tabağına alın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...