Jump to content

Fındıklı Gül Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

findikli-gul-tatlisi_bb07471a.jpg

 

2 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

1 çay bardağı yoğurt

125 gr margarin

1 paket kabartma tozu

1 tutam kırmızı gıda boyası

 

İç malzeme için

100 gr fındık

 

Şerbeti için

4 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

Yarım limonun suyu

 

Fındıklı gül tatlısı:

Karıştırma kabına yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı ve yoğurdu aktarıp karıştırın. Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve gıda boyasını ekleyin. Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin. Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin. 3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana yerleştirin. Bir kere yuvarlayıp ortadan ikiye keserek ters çevirin. 3 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edin. Ortalarına birer fındık yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Gül tatlıları piştikten sonra 5 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Cevizli ve Fındıklı Ay Tatlısı

      1’er çay bardağı sıvıyağ, yoğurt ve su 1 adet yumurta Aldığı kadar un Yarım paket kabartma tozu   Açmak için: 1 su bardağı nişasta   İçi için: Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz 1 su bardağı dövülmüş fındık   Üzerine: 100 gram tereyağı   Şerbeti için: Üç buçuk su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu   Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan kaldı

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Dondurmalı Fındıklı Ramazan Tatlısı

      Malzemeler: 3 yumurta 200 gr. tereyağı 1 su b. pudra şekeri 3 çorba k. irmik 1 pk. vanilya 1 pk. kabartma tozu ustasından un ölçüsü   İÇ HARCI İÇİN: pirinç fındık   ŞERBETİ İÇİN: 4,5 su b. su 4 su b. toz şeker gül suyu   Hazırlanışı: Tereyağını karıştırma kabına koyuyoruz. Üzerine pudra şekerini, irmiği, vanilyayı ve kabartma tozunu döküyoruz. Bir yumurtanın sarısını üzeri için ayırıp geri kalanını karışımın içine kırıyoruz. 9 çorba kaşığı unu da azar azar ilave edip yoğurmaya

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Fındıklı Yufka Tatlısı

      2 yufka 1 su bardağı kavrulmuş fındık içi 50 gr tereyağı veya margarin 1 su bardağı süt   Şerbet için: 1 su bardağı su 1 su bardağı tozşeker Limon suyu   Fındıklı yufka tatlısı: Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin. Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin.   Tavayı kısık ateşe alıp

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Fındıklı İrmik Tatlısı

      2 su bardağı irmik 1 su bardağı ayçiçeği yağı 2 yumurta 125 gr margarin 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 paket vanilya Aldığı kadar un   Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker 3.5 su bardağı su Yarım limonun suyu   üzeri için Fındık   Fındıklı irmik tatlısı: Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp mutfak tezgahında açın. Hamurdan 8 cm çapında yuvarlak

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...