Jump to content

Pepeçura


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

pepecura_4fa957b9.jpg

 

1 kg siyah üzüm

6 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı mısır nişastası

 

Pepeçura:

Siyah üzümü iyice yıkayın. Suyla birlikte bir tencerede kaynatın. Toz şekeri ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Süzgeçten üzüm suyunu geçirin. Üzüm suyundan 1 su bardağı ayırıp nişastayla birlikte karıştırın. Pürüzsüz hale getirin. Kalan üzüm suyuna ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Küçük kaselere ya da kalıplara sıcak olarak paylaştırın. Buzdolabında iyice soğutup, katılaşınca servis tabağına ters çevirin. Üzümlerle süsleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Eskimeye Yüz Tutmuş Leziz Pepeçura Tarifi

      Özellikle Karadeniz bölgesinde üzüm varolduğundan beri özellikle de “Rize üzümü” olduğundan beri var. Pirinçlisi, unlusu, kuru üzümlüsü,pekmezlisi gibi bir çok tarifi de olan pepeçura ne yazık ki günlük koşturmalar esnasında Karadeniz bölgesi dışında pek yapılamaz olmuştur.     Malzemeler (6Kişilik) *Yarım litre kırmızı üzüm suyu *2 yemek kaşığı nişasta *Yarım su bardağı su Yapılışı   Nişasta ve suyu bir kapta güzelce çırpın. Üzüm suyunu bir tencereye koyun ve altını açın.

      , Yer: İçecekler

×
×
  • Yeni Oluştur...