Jump to content

Su Muhallebisi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

su-muhallebisi_6a658f60.jpg

 

2 su bardağı süt

1.5 su bardağı su

Yarım çay bardağı un

Yarım çay bardağı buğday nişastası

1 çay bardağı pudra şeker

1 tatlı kaşığı gülsuyu

 

Üzeri için

Çilek sosu

 

Su muhallebisi:

Muhallebi içing erekli tüm malzemeyi bir tencereye alıp karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Muhallebiyi su ile ıslatılmış bir tepsiye aktarın. Ilınınca buzdolabına alın. Kare şekilde kesip servis tabağına alın. Üzerini çilek sosu ile süsleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Dukan Muhallebisi...

      Dukan Muhallebisi     Malzemeler: (3 kase için )   3 tatlı kaşığı tepeleme mısır nişastası 3 su bardağı light süt ( koyu itiyorsanız 2.5 bardak 500 ml yeterli ) 2 yemek kaşığı takita formtat 60 ( Daha tatlı istiyorsanız 3 yemek kaşığı )   Varsa 3-4 damla vanilya aroması Üzeri için : Tarçın   Hazırlanışı:   Vanilya aroması hariç Tüm malzemeler kabın içerisinde karıştırılır ve kısık ateşte pişirilir.En son vanilya aroması eklenir.1-2 dk sonra ocağın altı kapatılır.Kaselere pay edil

      , Yer: Diyet Yemekleri

    • Frambuaz Soslu Su Muhallebisi Tarifi

      Frambuaz soslu su muhallebisi malzemeleri     2 su bardağı süt 1.5 su bardağı su Yarım çay bardağı un Yarım çay bardağı buğday nişastası   Sos için   1 su bardağı frambuaz 1 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya   Süslemek için   Nane yaprağı     Frambuaz soslu su muhallebisi hazırlanışı     Frambuaz soslu su muhallebisi: Tüm malzemeyi bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve muhallebiyi su ile

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Kuşburnu Marmelatlı Su Muhallebisi

      2 su bardağı süt 1 su bardağı su 3 yemek kaşığı buğday nişastası 2 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya Kuşburnu marmeladı üzeri için Kavrulmuş fındık   Kuşburnu marmelatlı su muhallebisi: Süt, su, şeker ve nişastayı bir tencereye alın ve çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kabuklanmaması için ara sıra karıştırarak ılındırın. Kupların yarısına kadar muhallebiyi paylaştırın. üzerine kuşburnu marmeladın

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Çilekli Su Muhallebisi

      1 litre süt 1 su bardağı tozşeker Yarım çay kaşığı tuz 1 su bardağı su 1 kahve fincanı nişasta 1 kahve fincanı pirinç unu Sos için: 1 su bardağı su 50 gram çilek 1 çay bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı mısır nişastası Süslemek için: Çilek   Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın. Nişastalı karışımı kaynayan sütün içerisine sicim gibi dökerken karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan indirin. Suyla çalk

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Su Muhallebisi Tarifi

      4 su bardağı su 1 su bardağı süt 2 kahve fincanı pirinç unu 6 çorba kaşığı gülsuyu 1 rulo kaymak 1 su bardağı pudraşekeri   Su, süt ve pirinç ununu iyice karıştırdıktan sonra ocağa oturtun. Çok hafif ateşte, çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca bir tepsiye döküp soğumaya bırakın. Muhallebi iyice soğuyunca kare şeklinde kesip tabaklara alın. Üzerine gül suyunu gezdirin. Üzerine kaymak parçaları koyup pudraşekeri serperek servis yapın.

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...