Jump to content

Şeftalili Tatlı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

seftalili-tatli_580120d5.jpg

 

4 şeftali

10 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı süt

1 poşet toz krem şanti

Yarım su bardağı dövülmüş fındık

1 tatlı kaşığı haşhaş

 

Şeftalili tatlı:

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Fırın kabına şeftalileri yerleştirin. Üzerlerine 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin. Yağlı kağıt ile üzerlerini kapatın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Üzeri için, süt ve krem şantiyi mikserle çırpın. Şeftalileri fırından çıkartıp servis tabağına alın. Her birinin üzerine fındıkları doldurun. Krem şantiyi krema sıkma torbasına alıp, fındıkların üzerine sıkın. Haşhaş serpip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Karadut Sosuyla Şeftalili Soğuk Tatlı

      200 gram şeftali 100 gram çırpılmış toz krem şanti 100 gram taze veya dondurulmuş karadut 50 esmer tozşeker 4 adet ufak acıbadem kurabiyesi Taze nane Tozşeker   4 adet 7 cm çapındaki krem karamel kaplarını streç film ile kaplayıp her birine acıbadem kurabiyesi yerleştirin. Diğer tarafta, dilimlenmiş şeftali, 2 çorba kaşığı tozşeker, 430 gram buzu blender’de 30 dakika çekin. Çektikten sonra içine çırpılmış krem şantiyi ilave edin. İçine acıbadem kurabiyesi yerleştirdiğiniz kaplara karışı

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Şeftalili Rulo Tatlı

      1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 100 gr margarin 2 paket vanilya 2/3 su bardağı hindistan cevizi 3 şeftali 1 paket toz krem şanti 1.5 çay bardağı soğuk süt Taze nane yaprakları   Şeftalili rulo tatlı: Un, süt, şeker, vanilyayı tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Margarini ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Mikserle 5 dakika çırpın. Dikdörtgen bir kabın tabanına hindistan ceviz

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Şeftalili ve Kivili Beyaz Tatlı

      4 su bardağı krema 200 gr toz şeker 15 gr yaprak jelatin 1 paket vanilya 2 kivi 3 şeftali   Şeftalili ve kivili beyaz tatlı: Yaprak jelatinleri soğuk sudolu bir kapta ıslatıp yumuşaması için bekletin. Meyveleri soyup zar şeklinde kesin.   Krema, şeker ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak bir taşım kaynayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp yumuşamış jelatinleri avucunuzda sıkarak karışıma ilave edin. Bir tahta kaşık yardımıyla jelatinler tamamen eriyinceyedek karıştırın. Ilın

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...