Jump to content

Portakallı Muhallebi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

portakalli-muhallebi_686c960d.jpg

 

4 su bardağı süt

1 su bardağı portakal suyu

1 portakalın rendelenmiş kabuğu

4 yumurta

1 kahve fincanı nişasta

Yarım su bardağı tozşeker

5 çorba kaşığı portakallı toz jöle

 

Portakallı muhallebi:

Yumurtaları derin bir sos tenceresinde köpük köpük oluncaya kadar yakaşık 4-5 dakika çırpın. Süt, portakal suyu, jöe, nişasta, rendelenmiş portakal kabuğu ve şekeri ekleyip iyice çırpın. Kısık ateşte muhalebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

 

Muhallebiyi derin bir cam kaba dökmeden önce kabı 1 çorba kaşığı suya kuru yer kalmayacak şekilde ıslatın. Muhallebiyi bu kaba dökün. Buzlukta beketin. Düz bir servis tabağına ters çevirip alın ve jülyen şekinde kesilmiş portakal kabuğu ve hazır çikolata sosla süsleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Portakallı Muhallebi

      İki buçuk su bardağı süt 3 çorba kaşığı nişasta 2 çorba kaşığı bal 2 adet portakal 1 adet çubuk tarçın 2 kahve fincanı esmerşeker   Nişastayı yarım su bardağı süt ile açın. Daha sonra üzerine kalan sütü ekleyin. Ocağa oturtup, koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp, balı ilave edin. Kuplara pay edip kenara kaldırın. Ayrı bir yerde portakalları dilimleyip derin bir tencereye alın. Üzerine çubuk tarçın ve esmerşekeri ekleyip, hafif karamelize olana kadar pişirin. Tencereden portakalları alıp,

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Portakallı Muhallebi Dolgulu Kurabiye

      Malzemeler: 125 gr. oda sıcaklığında tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı irmik 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Muhallebisi için: 3 çay bardağı süt, 3 çorba kaşığı nişasta 1 çay bardağı şeker 1 paket vanilya 1 portakal suyu 1 portakal kabuğu rendesi   Kurabiye hamurunu yoğurmadan önce muhallebimizi hazırlayalım. Muhallebimiz için portakal suyu ve vanilya hariç tüm ma

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...