Jump to content

Kazandibi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kazandibi_986c5443.jpg

 

4 su bardağı süt

1.5 su bardağı tozşeker

2 çorba kaşığı mısır nişastası

2 çorba kaşığı buğday nişastası

2 çorba kaşığı pirinç unu

1 paket vanilya

15 gr margarin

1 çay bardağı file badem

 

Tepsi için

15 gr margarin

3 çorba kaşığı tozşeker

 

Kazandibi:

Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.

 

Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.

 

Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare şeklinde dilimleyin. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kazandibi Tarifi

      Bu yazımda en sevilen tatlı tarifleri 'nden biri olan Kazandibinin yapılışını paylaşıyorum.     Malzemeler     1,5 litre süt 2 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı margarin 3 yemek kaşığı pudra şekeri (yakma işlemi için)       Kazandibi Yapılışı     Margarin ve pudra şekeri hariç bütün malzemeleri karıştırın. Ocak üstünde pişirmeye bırakın. Koyu kıvama gelinceye kadar kaynatın ve margarini ekleyip karıştırmaya devam edin. Teflon bir tepsi

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Dondurmalı Kazandibi

      250 gram tavuk gö¤sü 5 su bardağı süt 1 litre krema 1 su bardağından 1 parmak fazla tozşeker 1 çorba kaşık tepeleme nişasta   Tavuğu 35 dakika süreyle haşlayın Diğer taraftan süt, krema ve tozşekeri bir tencereye alarak ocağa oturtun. Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp blendere koyun. Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin. Birlikte çektikten sonra yeniden ocaktaki süte ilave edin.Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin. 2-3 dakika daha pişiri

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Ev Usulü Kazandibi

      Malzemeler: 2 lt. süt 2 su b. toz şeker 4 çorba k. pirinç unu 1 çorba k. nişasta 1 pk. damla sakızı 1 su b. pudra şekeri   Hazırlanışı: Sütün bir kısmını ayırıp kalanını tencereye döküyoruz. İçine şekeri ilave ediyoruz. Damla sakızını da atıp pişirmeye başlıyoruz. Pirinç unu ve nişastayı bir kaseye koyuyoruz. Ayırdığımız sütü döküyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak eritiyoruz. Bu karışımı da tencereye ilave ediyoruz.   Kıvamı çok koyulaşmadan yuvarlak fırın tepsisine, zeminini kaplay

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Rüyada Kazandibi Görmek

      Bakınız; Tatlılar.

      , Yer: Rüya Tabirleri Sözlüğü

    • Mmmm...Kazandibi :)

      Kazandibi tarifi   için Malzemeler :   • 1/2 bardak pirinç unu • 1/2 bardak nişasta • 5 bardak süt • 1 1/2 bardak toz şeker • 2 tatlı kaşığı vanilya • 1 tatlı kaşığı margarin • 3 yemek kaşığı pudra şekeri Kazandibi   yemeğinin hazırlanışı:   </STRONG>Pişerken topaklanmaması için pirinç unu ve nişastayı biraz süt ile ezerek bir tencereye koyun. Ateşi yakarak sütü ip gibi karışıma akıtın. Hep aynı yöne karıştırarak muhallebiyi 10 dakika pişirin.   Şekeri ilave edip kar

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...