Jump to content

Sakızlı ve Muhallebili Güllaç


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

sakizli-ve-muhallebili-gullac_bac3a9d3.jpg

 

Yarım paket güllaç yaprağı

3 su bardağı süt

Yarım su bardağı tozşeker

Yarım su bardağı nar tanesi

 

Sakızlı muhallebi için

2 damla sakızı

3.5 su bardağı süt

Yarım su bardağı su

1 yumurta sarısı

1 su bardağı tozşeker

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı buğday nişastası

1 tatlı kaşığı vanilya

 

Süsleme için

1 çay bardağı orman meyveleri

 

Sakızlı ve muhallebili güllaç:

Damla sakızını havanda ezin. Nişasta ile unu 1 bardak suda ezin. Yumurta sarılarını tencerede şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Nişastalı su, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kısık ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca sakızı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın. Mikserle 10 dakika çırpın.

 

Güllaç için süt ve şekeri tencereye alın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını süte batırıp çıkarın. Yaprakları ortadan ikiye kesip küçük kaselerin içine ikişer ikişer kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Sarkan güllaç yapraklarını içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletip orman meyveleriyle süsleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...