Jump to content

Elmalı Baklava


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

elmali-baklava_8df13154.jpg

 

Baklava hamuru için

2 yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı tozşeker

5.5 su bardağı un

1 çorba kaşığı sirke

 

Hamuru açmak için

1 su bardağı buğday nişastası

 

Üzeri için

250 gr tereyağı

 

İç harcı için

6 elma

3 çorba kaşığı tozşeker

3 çorba kaşığı su

1 su bardağı kıyılmış tuzsuz badem

 

Şerbet için

3 su bardağı tozşeker

4 su bardağı su

 

Elmalı baklava:

İçi için, elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Su ve şekeri bir tencereye alıp karamel haline gelinceye dek pişirin. Elmaları ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kıyılmış bademi ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra soğumaya bırakın.

 

Baklava hamuru için, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, süt, şeker, sirke ve tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru tezgahın üzerine alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika bekletin.

 

Hamuru 30 eşit bezeye ayırın. 15 bezeyi üzerlerine nişasta serperek tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaları aralarına nişasta serpip üst üste yerleştirin. Oklava ile tepsi büyüklüğünde bir yufka açıp yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine elmalı harcı yayın. Kalan 15 bezeyi de aynı şekilde açıp harcın üzerine yayın. Kare şeklinde kesip dilimleyin.

 

Tereyağını tavada eritip baklavanın üzerine gezdirerek dökün. 180 dereceye ayarlı fırında kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp yarım saat bekletin.

 

şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Sıcak şerbeti ılık baklavanın üzerine gezdirerek dökün. 2 saat bekletip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Elmalı Cevizli Bohça Baklava Tarifi

      Elmalı Cevizli Bohça Baklava Tarifi     Oktay Usta'dan farklı bir lezzet: Elmalı Cevizli bohça baklava     Misafirlerinize akşamüstleri hazırlayabileceğiniz pratik ve farklı bir tatlı.   Malzemeler:   1 Paket Hazır Baklavalık Yufka 5 Elma 1 Kase Ceviz 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Tarçın Şerbeti İçin: 3 Su Bardağı Toz Şeker 2 Su Bardağı Su Yarım Limon   Hazırlanışı:   Elmaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Rendeleyip tav

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...