Jump to content

Sarığı Burma


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

sarigi-burma_0491e9ed.jpg

 

4 su bardağı un

2 yumurta

15 gr tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı su

Bir tutam tuz

2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

1 kahve fincanı su

3 çorba kaşığı pudra şeker

1 çorba kaşığı susam

1 su bardağı buğday nişastası (hamuru açmak için)

200 gr tereyağı (yufkaları yağlamak için)

 

Şurup için

4 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon tuzu

 

Sarığı burma:

Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Çırpılmış yumurtalar, tereyağı ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. 1 bardak suyun içine bir tutam tuz ekleyip karıştırın ve bu suyu unlu karışıma azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.

 

Hamuru 3 kez daha yoğurun. Her yoğurmadan sonra 15 dakika dinlendirin. Hamuru 30 santim uzunluğunda silindir şeklinde yuvarlayın ve on bezeye ayırıp 15 dakika daha dinlendirin. Hamur açma tezgahının üzerine bolca nişasta serpin.

 

Her bezeyi 20 santim büyüklüğünde merdane ile açın ve üstüste dizerek 10 dakika dinlendirin. Her hamuru ince yufka şeklinde (çapı 30-35 santim) oklava ile nişasta serperek açın. Ayrı bir kapta ceviz içi, pudra şeker ve 1 kahve fincanı suyu karıştırın.

 

Tereyağını eritip ılıtın ve ilk yufkanın üzerini fırça ile sürün. İkinci yufkayla üzerini tamamen kapatacak şekilde örtün.Yufkanın yarısına iri çekilmiş cevizli karışımdan serpin. Oklava yardımıyla sıkıca rulo şeklinde sarıp ortaya doğru iterek büzün.

 

Büzülmüş yufkayı oklavadan çekip üçe bölün. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın. Dizdiğiniz ruloların üzerine kalan tereyağından gezdirerek döküp susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

 

Şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyip suyu ağırlaşıncaya kadar kaynatın. Limon tuzunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmış tatlının üzerine gezdirerek dökün. 2 saat beklettikten sonra soğuk servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Sarığı Burma Tarifi

      Yarım kg un 3 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ Bir tutam tuz 3 çorba kaşığı yoğurt   Yufkayı açmak için: 1 kase nişasta   İçine: 1 su bardağı sıvıyağ Yarım kg dövülmüş ceviz   Üzerine: 1 su bardağı sıvıyağ   Şerbeti için: 5 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su Yarım limonun suyu   Öncelikle şerbeti için tozşeker ve suyu tencereye aktarın. Hafif şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...