Jump to content

Vişneli Sarma


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

visneli-sarma_916054d6.jpg

 

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

4 yumurta

15 gr margarin

3 su bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı

2 su bardağı su

2 çorba kaşığı ince çekilmiş fındık içi

1 kase vişne reçeli

 

Vişneli sarma:

Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurtalar, margarin ve 1.5 bardak şekeri mikserde iki misli oluncaya kadar çırpın. Azar azar unlu karışımdan ilave ederek pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar 10 dakika daha çırpın.

 

Dikdörtgen bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız pandispanya hamurunu ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın. Ilınınca ıslak bir bezin üzerine aktarın. Dikkatlice rulo şeklinde sarıp yumuşaması için 15 dakika kadar beze sarılı şekilde bekletin.

 

Kalan şeker (1.5 bardak) ve suyu (pişirmeden) karıştırın. Vişne reçelinin 2 çorba kaşığı kadar suyunu süzüp ayırın. Kalan taneleride ayrı bir kaseye ayırın. Çekilmiş antep fıstığı ile fındık içlerinide bir kasede karıştırın.

 

Pandispanyayı tezgahın üzerinde açın. Üzerine vişne reçelinin suyundan fırça ile sürüp tamamen kaplayacak şekilde fıstıklı karışımı serpiştirin ve süzülmüş vişne reçeli yayın. Özenle rulo şeklinde sarıp dikdörtgen bir kabın (kenarlarından açılmayacak şekilde muhafazalı bir kap) içine yerleştirin.

 

Şekerli suyu üzerine gezdirerek dökün. 1 saat şerbet iyice çekene kadar bekletin. İsteğe göre pudraşeker serpin, taze meyvelerle süsleyin ve meyveli sosu üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip soğuk servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Vişneli Etli Yaprak Sarma

      Adım adım vişneli etli yaprak sarma tarifi.. 6-8 kişilik 15 dakika Tencerede orta ateşte 35-40 dakika     Malzemeler     Kıyma (400 gram) Asma yaprağı (60 adet orta boy) Soğan (2 adet) Domates (2 adet) Maydanoz (6-7 dal) Tuz (1 tatlı kaşığı) Karabiber (1 tatlı kaşığı) Nane (1 tatlı kaşığı) Vişne kurusu (100 g ) Salça (1 yemek kaşığı) Pirinç (1 su bardağı) Havuç (1 adet) Tereyağı (2 çorba kaşığı) Su (2-2.5 su bardağı)     Püf Noktası Havuç ve soğan dilimleyerek tencerenin

      , Yer: Dolmalar

    • Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma

      4 su bardağı pirinç 250 gr salamura yaprak 4 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yarım demet nane 25 gr dolmalık fıstık 25 gr kuşüzümü 200 gr vişne Tuz Karabiber Kimyon   Vişneli yaprak sarma: Tencereye su aktarıp kaynatın. Salamura yaprakları içine atıp 2 dakika kaynayan suda bekletip tel süzgeç ile suyunu süzdürerek alın.   Pirinci ayıklayın. Yıkayıp suyunu süzün. Soğanları ayıklayıp küçük doğrayın. Mayda

      , Yer: Dolmalar

    • Vişneli Yaprak Sarma

      Malzemeler:   2 adet soğan 250gr. kıyma (tercihen dana-kuzu karışık) 4 yemek kaşığı pirinç 1 silme yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz akbiber 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı kimyon 1 tutam dereotu 1 tutam maydanoz 2 adet domates 250gr. kadar üzüm yaprağı 100gr. vişne kurusu 3 yemek kaşığı tereyağı terbiyesi için: 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 1 limonun suyu   Yapılışı: Soğanları ince yemeklik kıyıp tuzla ovun.Yeşillikleri ve domatesi ince doğrayı

      , Yer: Dolmalar

×
×
  • Yeni Oluştur...