Jump to content

Ananas Flambe


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

ananas-flambe_38f2ccfd.jpg

 

1 ananas

2 yemek kaşığı tereyağı

1/4 su bardağı esmer şeker

4 yemek kaşığı portakal suyu

2 yemek kaşığı likör

1 yemek kaşığı kavrulmuş badem

 

Ananas flambe:

Ananasın alt ve üst kısımlarını kesin. Kenarlarını ve kabuklarını soyun. İnce dilimleyip elma soyacağı veya bıçakla dilimlerin ortasını çıkarın. Tereyağı ile şekeri tavada eritin. Portakal suyunu ilave edip ısınana kadar pişirin. Ananas dilimlerinden tavanın aldığı kadarını ilave edip her iki taraflarını 1-2 dakika pişirin. Dilimler esmerleşince tavadan alın. Ananas dilimlerinin tamamını tavaya alın. Kısık ateşte hafifçe ısıtıp, üzerlerine likör dökün. Alevler sönünce tavadan alıp, kavrulmuş badem ile süsleyerek bekletmeden servis yapın.

 

 

Tatlınızı, konserve ananasla da hazırlayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...