Jump to content

Naneli Puding


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

naneli-puding_1ed069b4.jpg

 

200 ml süt

1 yemek kaşığı toz jelatin

4 dal nane

2 yumurtanın sarısı

Yarım su bardağı toz şeker

50 gr nane dolgulu çikolata

200 ml krema

1 su bardağı frenk üzümü kompostosu

 

Naneli puding:

Süt ile naneyi bir tencereye alın. Orta ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. Süzerek nanelerden arındırın ve 5 dakika daha kaynatın. Jelatini soğuk suda ıslatın. Yumurta sarıları ile şekeri cam bir kasede mikserle çırpın. Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Kaseyi içi sıcak su dolu bir tencereye yerleştirip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Suları süzülmüş jelatini ekleyip 5 dakika daha karıştırın. Kaseyi tencereden alıp içi buzlu su dolu başka bir kabın içerisine yerleştirin. Ara ara karıştırarak soğutun. Kremayı koyulaşıncaya kadar çırpın ve rendelenmiş naneli çikolatalarla birlikte yumurtalı karışıma ekleyin. İyice karıştırıp kalıplara paylaştırın ve en az 4 saat buzdolabında bekletin. Pudingleri tabağa ters çevirin. Kompostoyu süzün. Suyuna vanilyayı karıştırın. Meyveleri tekrar içine ekleyin. Pudinglerin üzerine kompostoyu paylaştırıp servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...