Jump to content

Çilek Aromalı Keşkül


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cilek-aromali-keskul_8c97bb32.jpg

 

4 su bardağı süt

3 çorba kaşığı antepfıstığı

1 su bardağı tuzsuz badem

4 çorba kaşığı pirinç unu

2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

1 su bardağı tozşeker

1 tutam tuz

150 gr çilek

 

Süslemek için

2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

 

Çilek aromalı keşkül:

Badem ve antepfıstıklarını sıcak suda 5 dakika bekletin. Kağıt havlu üzerine alıp iyice süzün. Badem ve antepfıstığının

kabuklarını soyup robotta ayrı ayrı un halinde ezin.

 

Sütü tencereye dökün. Pirinç unu, tozşeker, bir tutam tuz, çekilmiş badem ve antepfıstığını ekleyin. Pirinç unu eriyene

kadar karıştırın. Çırpma teliyle devamlı aynı yöne doğru çırparak kısık ateştemuhallebi kıvamında pişirin.

 

Kıvamı koyulaştıktan sonra muhallebiyi ocaktan almadan 5 dakika önce hindistancevizini ekleyin. Karışıma yedirinceye kadar karıştırın. Üzerinin kabuk tutmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın.

 

Çilekleri temizleyip ince halkalar şeklinde dilimleyin. 4 veya 6 servis kasesinin dibini ve kenarını çilek dilimleriyle kaplayın.

 

Keşkülü soğuduktan sonra kaselere paylaştırın. Üzerlerine birer dilim çileği hafif bastırarak ilave edin. Buzdolabında

birkaç saat soğumaya bıraktıktan sonra antepfıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...