Jump to content

Peynir Helvası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

peynir-helvasi_a78d9e23.jpg

 

500 gr tuzsuz Malatya peyniri

1 kahve fincanı nişasta

1.1\4 su bardağı tozşeker

1 su bardağı su

 

Üzeri için

1 çay bardağı çilek reçeli

 

Peynir helvası:

Malatya peynirini suda bekletin. Yumuşadıktan sonra suyunu süzüp ezin. Nişastayı ve bir çay bardağı suyu ilave edip bir kasede karıştırın.

 

Şekeri ve kalan suyu sos tenceresine alıp kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Peynirli karışımı ilave edin. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

 

Peynir helvasını ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Çilek reçelile süsleyip ılık ya da soğuk servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Antepfıstıklı Peynir Helvası

      1 kg tuzsuz Malatya peyniri 2 su bardağı su 2 kahve fincanı buğday nişastası 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı   Antepfıstıklı peynir helvası: Peyniri soğuk suda bekletip yumuşatın. Suyunu iyice süzüp rendenin ince tarafıyla rendeleyin.   Yarım su bardağı su ve nişastayı bir kapta ezerek inceltin. Kalan su ve şekeri tencereye alıp bir taşım kaynatın. Sulu nişastayı ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Rendelenmiş peyniri ekleyip kısık ateşte pişir

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Safranlı Peynir Helvası

      250 gr tereyağı 500 gr tuzsuz dilpeyniri 400 gr un 100 gr irmik 750 gr tozşeker 1 tutam toz safran   Süslemek için Nar taneleri Rendelenmiş hindistancevizi   Safranlı peynir helvası: Dilpeynirini küçük parçalar şeklinde kesin. Tereyağını tavada eritip peynir ve safranı ekleyin. Peynir iyice eridikten sonra irmik ve unu azar azar ekleyin. Un ve irmiğin rengi değişene ve kokusu gidene kadar kısık ateşte pişirin.   Şekeri ekleyip pişirmeye devam edin.Helvayı ocak

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...