Jump to content

Badem Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

badem-tatlisi_c78196a3.jpg

 

8 yumurta

1 çay bardağı tozşeker

1 su bardağı un

3.5 su bardağı ince çekilmiş badem

Yarım çay kaşığı vanilya

50 gr margarin

 

Şerbet için:

2.5 su bardağı su

4 su bardağı tozşeker

2 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

 

Süsleme için:

250 gr taze kaymak

 

Badem tatlısı:

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarıları ve tozşekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Un, 3 bardak çekilmiş badem, vanilya ve margarini ilave edip çırpın.

 

Yumurta aklarını derin bir kaba alıp kar halinde çırpın. Hazırladığınız bademli karışıma azar azar ekleyip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştmaya devam edin.

 

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dökün. Üzerine kalan bademi serpiştirip fırına verin ve kızarıncaya kadar pişirin.

 

Su ve tozşekeri tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip ateşten alın. Soğuyunca tatlının üzerine dökün ve dilimleyip taze kaymakla servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Badem Tatlısı...

      Badem Tatlısı     Malzemeler:   2 Su bardağı un 125 gr margarin 1 Adet yumurta 1 Su bardağı pudraşekeri 1 Paket kabartma tozu 1 Su bardağı toz badem 1 Çorba kaşığı limon suyu 1 Adet yumurtanın sarısı Bir tutam tuz   Hazırlanışı:   Unu çukur bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Eritilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, toz badem, tuz ve limon suyunu ekleyin. İyice yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yassı

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Badem Tatlısı Tarifi

      1 su bardağı toz badem 1 yumurta 1 çay bardağı pudra şekeri 125 gr eritilmiş tereyağı 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Tuzsuz bütün badem Şerbet için 2 su bardağı toz şeker 1.5 su bardağı su Yarım limonun suyu   Badem tatlısı: Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Badem tatlısı için, toz badem, yumurta, pudra şeker, eritilmiş tereyağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kaba alıp yoğurun. Ceviz

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Beyaz Badem Tatlısı

      1 litre su 200 gram badem ezmesi Bir buçuk su bardağı buğday nişastası Yarım su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı tarçın   Bir tencereye 1 litre soğuk su koyun ve badem ezmesini suyun içine atarak iyice karıştırın. Daha sonra tencereyi orta ateşte yanmakta olan ocağa koyarak yavaş yavaş nişastayı ekleyin. Bu sırada topaklan-maması için sürekli karıştırın. Karışım muhallebi kıvamına gelince tozşekeri de ekleyin. Tozşeker eridikten sonra tatlıyı ocaktan alıp kaselere boşaltın. Üzerini tarçınla

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Ballı Badem Tatlısı (Manisa)

      Bir buçuk çay bardağı irmik 250 gram oda sıcaklığında tereyağı 3 adet yumurta(1 adedinin akını ayırın) Bir buçuk çay bardağı tozşeker Aldığı kadar un Bir tutam tuz 1 paket kabartma tozu 250 gram badem   Şerbet için: 4 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu   Derin bir kasede irmik, tereyağı, yumurta ve tozşekeri yoğurun. Elenmişun, tuz ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığnda bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Badem ve Frambuazlı Sarma Tatlısı

      5 adet yumurta 1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker 1 su bardağından bir parmak eksik un Yarım su bardağı irmik   Şerbeti için: İki buçuk su bardağı tozşeker 3 su bardağı su Yarım limonun suyu Vanilya   İçi için: 150 gram frambuaz marmeladı 1 su bardağı kavrulmuş file badem   Süslemek için: Yarım su bardağı kavrulmuş badem 50 gram krem şanti 75 gram tane frambuaz 2 adet taze incir   Hamur için yumurta ve tozşekeri kabarana dek karıştırın. Üzerine, ayrı bir yerde harma

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...