Jump to content

Sakızlı Sütlaç


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

sakizli-sutlac_7527c7a0.jpg

 

4 su bardağı süt

2 su bardağı su

1 su bardağı tozşeker

2 çorba kaşığı kırık pirinç

1 çorba kaşığı pirinç unu

2 parça damla sakızı

1 yumurtanın sarısı

1 tutam tuz

 

Üzeri için:

1 yumurtanın sarısı

15 gr tereyağı

2 çorba kaşığı süt

 

Sakızlı sütlaç:

Pirinçleri yıkayıp süzün. Sos tenceresine alıp 2 bardak su ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip süzün.

 

Yumurta sarısı ile ezilmiş damla sakızını bir kasede karıştırın.

 

Pirinç ununu 1 bardak sütle inceltip bulamaç haline getirin. Kalan 3 bardak sütü¸ sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın. Şeker ve haşlanmış pirinci ilave edin. Bir iki taşım kaynatın. Bulamaç halindeki pirinç ununu azar azar ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce damla sakızlı karışımı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın.

 

Üzerleri için yumur tasarısı, tereyağı ve sütü¸ çırpın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Üzerlerine tereyağlı sütü gezdirerek dökün.

 

Kaseleri içinde su olan bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kremalı ve Damla Sakızlı Sütlaç

      Kremalı ve damla sakızlı sütlaç tarifi..   1 litre süt 2 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta 200 ml krema 1 parça nohut büyüklüğünde damla sakızı üzeri için Tarçın   Kremalı ve damla sakızlı sütlaç: Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Süt, şeker ve pirinçleri tencereye alıp karıştırın ve pişirin. Kaynamaya başlayınca ezilmiş damla sakızını ilave edip karıştırın. Nişastayı komposto tab

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...