Jump to content

Kremalı Pirinç Pastası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kremali-pirinc-pastasi_030cf03b.jpg

 

1 su bardağı baldo pirinç

2 su bardağı süt

2 çorba kaşığı tozşeker

Yarım çay kaşığı tarçın

 

Üzeri için:

2 mandalina

200 gr labne peyniri

1 su bardağı süt kreması

1 su bardağı tozşeker

4 yumurta

2 çorba kaşığı portakallı jöle

3 çorba kaşığı sıcak su

3 çorba kaşığı nar tanesi

2 tutam tuz

 

Kremalı pirinç pastası:

Pirinci yıkayıp süzün. Sütü tencereye alın. Pirinci süte ekleyip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Tozşeker ve tarçın ilave edip karıştırın.

 

Yirmi cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayın. Hazırladığınız pirinçli karışımı ekleyip kaşığın tersi ile üzerini düzelterek her tarafa eşit olarak yayılmasını sağlayın. Oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Buzdolabına alıp katılaşıncaya kadar bekletin.

 

Jöleyi 3 kaşık sıcak suya ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları tozşekerle ayrı bir kâsede çırpıp peyniri ve kremayı ekleyin. Jöleyi, peynirli karışıma ilave edip düzgün bir krema kıvamında oluncaya kadar karıştırın.

 

Karışımı kalıptaki pirincin üzerine yayın. Buzdolabında 5-6 saat bekletin. Mandalinaları soyup dilimlere ayırın. Her dilimi ortadan ikiye kesip inceltin. Pastanın üzerini mandalina ve nar ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...