Jump to content

Kirazlı Mini Pasta


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kirazli-mini-pasta_4e85aab2.jpg

 

1 hazır iki katlı kek

1 paket muz jölesi

1 su bardaşı sıcak su

 

Muhallebi için:

1 su bardaşı kiraz

1 yumurta

1 çorba kaşığı un

Yarım çorba kaşığı buğday nişastası

Yarım su bardağı tozşeker

1 paket vanilya

2 su bardağı süt

Yarım çay bardaşı süt kreması

 

Kirazlı mini pasta:

Yumurta ve şekeri çukur bir kapta çırpın. Buğday nişastası, un ve vanilyayı ekleyip pütürsüz bir karışım elde edene kadar çırpın. Tencereye alıp sütü ilave edin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Üzeri göz göz olunca birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın. Kremayı ekleyip 3 dakika mikserle çırpın.

 

Hazır keki küçük kelepçeli kek kalıpları büyüklüğünde kesin. Kalıpların içini streç folyo ile kaplayın. Hazırladığınız kek dilimlerini kalıpların içine yerleştirin. Üzerine muhallebiyi döküp yayın. Ilınınca buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin.

 

Kirazları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve muhallebinin üzerine yerleştirin. Jöleyi sıcak suda eriyinceye kadar karıştırın. Ilınınca muhallebinin üzerine dökün. Buzlukta katılaşana kadar bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...