Jump to content

Kestaneli Pasta-2


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kestaneli-pasta_6b2782af.jpg

 

Kek için:

3 su bardağı un

3 yumurta

Yarım su bardağı pirinç unu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı süt

1 portakal

1 limonun rendelenmiş kabuğu

 

İç malzeme için:

1 paket kakaolu puding

2 su bardağı süt

50 gr sütlü çikolata

1 çay bardağı hazır kestane kırığı

 

Süslemek için:

2 kestane şekerlemesi

1 su bardağı çırpılmış kremşanti

1.5 su bardağı hazır kestane kırığı

2 kestane şekeri

 

Kestaneli pasta:

Kek için tüm malzemeleri çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

 

Çikolatayı rendeleyin. Kakaolu pudingi sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ocaktan alıp çikolata ve kestane kırığını ekleyin ve iyice karıştırın. Portakalın suyunu sıkıp ısıtın.

 

Keki kalıptan çıkarıp enine ortadan ikiye kesin. Dilimlerin üzerini ılık portakal suyunun yarısını dökerek ıslatın. Alt kek diliminin üzerine hazırladığınız çikolatalı pudingi sürün. Diğer dilimi üzerine kapatın. Kalan portakal suyunu üzerine gezdirerek dökün. Kekin kenarlarını krem şantiyle sıvayıp kestane kırıklarını yapıştırın. Kekin üzerine kalan pudingi döküp katılaşmasını bekleyin. Kestane şekeriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...