Jump to content

Frambuaz Soslu Krep


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

frambuaz-soslu-krep_5d4f8fa3.jpg

 

1 kahve fincanı sıcak su

5 gr kuru maya

1 su bardağı sıcak süt

1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı

1 tutam tuz

1 tutam tozşeker

1 tutam karbonat

1 su bardağı un

1 yumurta

 

Frambuaz sos için

1 su bardağı frambuaz

1 çorba kaşığı pudraşeker

2 çorba kaşığı yoğurt

 

Frambuaz soslu krep:

Sıcak suyu büyük bir kaba alın. Mayayı ekleyip eritin. Sıcak süt, tereyağı, tuz, şeker ve unu mikserde katılaşana kadar çırpın. Üzerini bir bezle örtüp 1-2 saat dinlendirin.

 

Unlu karışımı dinlendirdikten sonra yumurta ve karbonatı ilave edin. Teflon tavayı bir çay kaşığı sıvıyağla yağlayın. Bir kepçe kadar unlu karışımı tavaya döküp her iki tarafını göz göz oluncaya kadar pişirin. Bu işlemi harç bitene kadar uygulayın.

 

Frambuaz sos için yoğurt ve pudraşekerini karıştırın. Frambuazı ilave edip özenle karıştırın. Kreplerin üzerine döküp servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...