Jump to content

Kayısı Reçeli


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kayisi-receli_bfad9e6f.jpg

 

1 kg kayısı

1 kg tozşeker

2 çorba kaşığı limon suyu

1 su bardağı file badem

 

Kayısı reçeli:

Kayısıları iyice yıkayıp kurulayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Kayısıları bir tencereye alın. Üzerine şekeri döküp kayısıların suyunu bırakması için 5-6 saat bekletin. Kısık ateşte meyveler yumuşayana kadar arada bir karıştırarak pişirin. Üzerinde biriken köpükleri delikli kepçe ile alın. Reçel kıvamını alınca limon suyu ve bademleri ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kayısı Reçeli

      İçeriğinde pek çok vitamin ve mineral barındıran hoş kokulu, tatlı ve bir o kadar da besleyici olan meyvelerden biri de kayısıdır. Hazmı da kolaylaştıran kayısı meyve olarak tüketilebileceği gibi reçel, marmelat olarak da pek çok tatlı yapımında da kullanılır. Kayısı reçeli yaz kış kahvaltı sofralarını süsler. Reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.     Kayısı Reçeli     Malzemeler:     1 kg taze kayısı 1 kg toz şeker 1 adet limon   Yapılışı:     Kayısılar bol su

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Pekmezli Kayısı Reçeli

      Malzemeler (8 Kişilik) *300 gram kuru kayısı *1 su bardağı pekmez *1 su bardağı su Yapılışı: Kayısıları dilediğiniz gibi doğrayın. Bir tencereye koyup suyu ilave edin.Suyu çekene kadar 15 dakika pişirin. Pekmezi ilave edip 3 dakika daha pişirip altını kapatın. Kıvamı sıcakken size biraz cıvık gelse de soğuyunca katılaşacaktır. Bu sebeple fazla kaynatmayın. Soğuduktan sonra kavanoza alıp istediğiniz zaman servis edin. Dilerseniz bu tarifi diğer kuru ve taze meyvelerle de yapabilir

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Bademli Kayısı Reçeli

      1 su bardağı tuzsuz badem 1 kg kayısı 4 yemek kaşığı su 1 kg toz şeker   Bademli kayısı reçeli: Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun. Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın.   Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın. 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın. Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye deva

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Kuru Kayısı Reçeli

      350 gr kuru kayısı 1 kg tozşeker 1 su bardağı su 5~6 diş karanfil 3 çorba kaşığı limon suyu   Kuru kayısı reçeli: Kayısıları yıkayıp kurulayın ve ortadan ikiye ayırın. Tencereye alıp üzerine şeker, su ve karanfilleri ekleyin. Kısık ateşte kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. Reçel kıvamını alınca limon suyunu ekleyin. Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatın.

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...